Breaking News

Κικίλιας: «Για τον Σεπτέμβριο είχαμε πληρότητα 65% σε Ρόδο και Κρήτη» Η φετινή σεζόν έχει πάει καλά, παρόλο που το καλοκαίρι τελείωσε, όπως είπε

Greece Greece

Σημαντική επέκταση της τουριστικής σεζόν έχει επιτύχει φέτος η Ελλάδα, αλλά ο στόχος παραμένει να γίνει η χώρα 12μηνος προορισμός, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο  πλαίσιο της δεύτερης μέρας του Olympia Forum II.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η φετινή σεζόν έχει πάει καλά και μολονότι το καλοκαίρι τελείωσε, οι τουριστικοί προορισμοί είναι ακόμη δημοφιλείς.

«Για τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε πληρότητα 65% και για προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κρήτη τα στοιχεία είναι καλά και για τον Νοέμβριο. Οι συμφωνίες που κλείνονται για την επόμενη χρονιά είναι καλές» ανέφερε ο Βασίλης  Κικίλιας.

Τουρισμός στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2022 – Συμφωνία Κικίλια με TUI    

Ενδεκτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδας:

  • οι τουριστικές εισπράξεις του Αυγούστου έφτασαν τις 3,112 δις ευρώ (δηλαδή στο 76% του Αυγούστου 2019)
  • οι τουριστικές εισπράξεις 8μήνου: 6,581 δισ ευρώ (δηλαδή στο 49,7% του 8μήνου 2019)

Σχετικά με την επόμενη σεζόν, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι  «περιμένουμε αύξηση κατά 50% των επισκεπτών από τη Γαλλία, έναρξη της τουριστικής σεζόν από τα μέσα Μαρτίου – αρχές Απριλίου για τους επισκέπτες από την Αγγλία, περισσότερες πτήσεις από Αγγλία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επέκταση προορισμών που θα επισκεφτούν, όπως 10-11 πτήσεις από ΗΠΑ».

Τέλος, σημείωσε πως η χώρα μας επιδιώκει την επανυπογραφή κρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία, κυρίως για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά όχι μόνο, ενώ με «ερωτηματικό παραμένει η Κίνα λόγω κορωνοϊού καθώς και οι Σκανδιναβικές χώρες».


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.