Breaking News

Στοίχημα η θωράκιση του προσωπικού στον τουρισμό

Πέτσας για εμβολιασμό: Στοίχημα η θωράκιση του προσωπικού στον τουρισμό

Μήνυμα στους πολίτες ότι υπάρχει παράθυρο αισιοδοξίας καθώς από τον Απρίλιο και μετά θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την είσοδο και άλλων εταιρών, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Για το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60 ενδέχεται να εμβολιαστούν επαγγελματικοί κλάδοι από τον τουρισμό ή την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή των Ειδικών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει την διαδικασία.

«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα (της Καθημερινής). Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιριών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να ‘’ρεφάρουμε’’ την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει ακριβοδίκαιος τρόπος εμβολιασμού

Από την πλευρά του και μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακριβοδίκαιος τρόπος για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Το 85% των θανάτων τόνισε, αφορά τους άνω των 65 ετών και το υπόλοιπο το ηλικιακό φάσμα μεταξύ 40 με 64 ετών. «Άρα θα πρέπει πρώτα να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες σε αυτές τις ηλικίες πρώτα. Ο 25χρονος σερβιτόρος μπορεί να νοσήσει αλλά δεν κινδυνεύει σοβαρά», εξήγησε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ευτυχώς για τον τομέα του τουρισμού υ6πάρχει ακόμα χρόνος και έως τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας για παράδειγμα το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό.

«Επομένως μην πιέζουμε όλες οι ομάδες ταυτόχρονα για όλους. Πρώτα οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.