Breaking News

Πούτιν και Αλ Σίσι συμφώνησαν στην επανάληψη πτήσεων μεταξύ Ρωσίας-Αιγύπτου

Στη συμφωνία επανάληψης των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών τους, κατέληξαν σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Ρώσος ομόλογός του Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στα αεροδρόμια αυτά της Αιγύπτου περιλαμβάνονται και η Χουργκάντα ​​και το Σαρμ Ελ Σέιχ, σύμφωνα με δήλωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Αιγύπτιος ηγέτης Αλ Σίσι χαιρέτισε – κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης που έλαβε από τον Ρώσο ομόλογό του – την απόφαση να συνεχιστούν οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα προωθήσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύσει τη μεταξύ τους τουριστική κίνηση.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να ενισχύσει έτι περαιτέρω τις ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Αίγυπτο, επαινώντας τη μακρά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τα πρόσφατα οικονομικά επιτεύγματα της Αιγύπτου και τα εθνικά μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιεί.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με περιφερειακά ζητήματα, όπως την κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και τις εξελίξεις στο Μεγάλο Αιθιοπικό φράγμα.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία ανέστειλε τις απευθείας πτήσεις της προς τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας στη Χουργκάντα ​​και το Σαρμ Ελ Σέιχ, καθώς και σε άλλα αιγυπτιακά αεροδρόμια μετά την πολύνεκρη πτώση ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο βόρειο Σινά τον Οκτώβριο του 2015, όπου είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Ως αποτέλεσμα των αιγυπτιακών προσπαθειών, η Ρωσία είχε επαναλάβει τις πτήσεις της μόνον προς το Κάιρο τον Απρίλιο του 2018.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.