Breaking News

Παρά το lockdown, συνέχισαν οι τουριστικές ροές από Ισραήλ και Ρωσία

Airport Airport

Δώδεκα ξενοδοχεία βρίσκονται σε λειτουργία αυτή την περίοδο στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Ευριπίδη Λοϊζίδη, ο οποίος ανέφερε πως αυτά φιλοξενούν  Ρώσους και Ισραηλινούς τουρίστες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης, αναφερόμενος στο νέο lockdown, είπε πως δεν θα πρέπει να βλέπουμε το «δέντρο», αναφερόμενος σε όσους σήμερα έχουν επηρεαστεί, αλλά το «δάσος», σημειώνοντας πως οι σκέψεις των ξενοδόχων στρέφονται στους επόμενους μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου σημείωσε πως επί του παρόντος ο αριθμός των ξενοδοχείων που επαναλειτουργεί είναι χαμηλός, αλλά παρά το νέο καθολικό κλείσιμο στην Κύπρο οι επισκέπτες των δυο μεγάλων αγορών, της Ρωσίας και του Ισραήλ, συνέχισαν να έρχονται στην Κύπρο.

Ο κ. Λοϊζίδη ανέφερε πως οι ξενοδόχοι επιθυμούν όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασφάλεια τόσο την δική τους όσον και των επισκεπτών. Εκτίμησε πως με το άνοιγμα της πύλης για τα άτομα ηλικίας των 30 ετών η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Επεσήμανε πως ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου αναμένει τις ανακοινώσεις των επομένων ημερών, στις 7 Μαΐου, από την κύρια τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά την ημερομηνία αυτή θα γίνουν ανακοινώσεις για την κατηγοριοποίηση της Κύπρου από την Βρετανία, συμπλήρωσε.

Δυστυχώς, παρατήρησε, η κατάσταση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι ρευστή αφού, όπως εξήγησε, η βρετανική αγορά που είναι η μεγαλύτερη αγορά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ακόμα και δεν  γνωρίζει ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου πως θα χειριστούν την Κύπρο.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως εάν τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) συνεχίσουν να είναι υψηλά  για τον πληθυσμό της Κύπρου, τότε δεν μπορεί να αναμένεται μαζικός τουρισμός.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.