Breaking News

Η Ελλάδα σκέφτεται να επιτρέψει την είσοδο στους Βρετανούς τουρίστες – Διαφωνούν οι ηγέτες της ΕΕ

touristes_tourismos_ touristes_tourismos_

Το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορά της στους Βρετανούς τουρίστες, εφόσον έχουν εμβολιαστεί, από τον Μάιο, εξετάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Ενώ η Αθήνα αναζητεί τρόπους να τονώσει τον ζωτικής σημασίας κλάδο του τουρισμού, ο οποίος έχει πληγεί λόγω της πανδημίας, ενδέχεται η κίνηση αυτή να τη φέρει σε διαφωνία με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πιέζει προς μια ενιαία και πιο επιφυλακτική πολιτική όσον αφορά το άνοιγμα των ταξιδιών από προορισμούς εκτός Ένωσης.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν στη σύνοδο αυτής της εβδομάδας πως είναι ακόμα νωρίς για την άρση των περιορισμών ως προς τον τουρισμό, καθώς οι μολύνσεις είναι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο για οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων και πως «η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή, και οι νέες μεταλλάξεις προβάλλουν νέες προκλήσεις.

Σε συνέντευξή του εχθές στους Financial Times, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει «να κινηθούν ταχύτερα» και να υιοθετήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα επιτρέψουν στους πολίτες να ξαναρχίσουν τα μαζικά ταξίδια.

«Βλέποντας την αντίδραση μερικών χωρών στις προτάσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού, αισθάνομαι ότι είναι πολύ μυωπική. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τώρα για να προετοιμαστούμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στη βρετανική εφημερίδα.

«Μερικές χώρες ανησυχούν πολύ με το τώρα», επισήμανε, καθώς χώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ευρώπη, είναι απρόθυμες να κοιτάξουν μπροστά και να κάνουν σχέδια για μια οικονομική ανάκαμψη το καλοκαίρι. «Είναι ανάγκη να κινηθούμε ταχύτερα», τόνισε.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.