Breaking News

Συνάντηση Τασούλα με τον Ρώσο πρέσβη – Τι συζήτησαν

Συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε συνάντηση σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

 

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν μεταξύ άλλων, θέματα διμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Παράλληλα, εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Ρώσος Πρέσβης συζήτησαν και για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2021, έτος το οποίο συμπίπτει με τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Επίσης υπογραμμίστηκε πως το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας αποτελεί άλλη μία απόδειξη της στενής σύνδεσης των ιστορικών διαδρομών του ρωσικού και του ελληνικού λαού.

Μάσλοβ: Ελλάδα και Ρωσία να συνεχίσουμε τη συνεργασία

Πριν από λίγες ημέρες με άρθρο του στην ιστοσελίδα του «Αθήνα 9.84», ο πρέσβης της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ έκανε μια αναδρομή σε ιστορικές στιγμές και αποφάσεις που «αντανακλούν» τη βοήθεια της χώρας του στον ελληνικό αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και στις εξαιρετικές σχέσεις μας, οι οποίες βασίζονται σε «μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς».

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά και να συνεχίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια της κοινής ιστορίας την καρποφόρα συνεργασία προς όφελος των λαών των χωρών μας» τονίζει.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Μάσλοβ, η Ρωσία έπαιξε έναν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, κατά την άποψη Ελλήνων, αλλά και Ρώσων επιστημόνων.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.