Breaking News

Ψήφος εμπιστοσύνης των Ρώσων στην Ελλάδα ενόψει ανοίγματος – Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις

sputniknews

Καθώς ξεκίνησαν οι προσπάθειες ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου, συνεχίζονται και οι δράσεις προβολής του τουριστικού μας προϊόντος στη Ρωσία. Τι δείχνουν τα πρώτα μηνύματα από τη ρωσική επικράτεια για φέτος. Ο διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, Πολύκαρπος Ευσταθίου, μιλά στο Sputnik.

Καθώς η πανδημία φαίνεται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο στη Ρωσία, κανονικά θα διεξαχθεί φέτος η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Μόσχας (ΜΙΤΤ).

Η ελληνική συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί με φόντο την ηχηρή απουσία της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου.

«Η Ελλάδα θα συμμετάσχει κανονικά στη ΜΙΤΤ σε λίγες ημέρες μαζί με άλλες δύο χώρες με τουριστικό ενδιαφέρον (σ.σ. για τη Ρωσία), την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Όμως, θα απουσιάζουν μεγάλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Παρά την πανδημία, η προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος δεν διεκόπη ποτέ στη Ρωσία και συνεχίζουμε ακόμα πιο ενεργά πλέον τις δράσεις προβολής» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Μια από αυτές τις δράσεις, φιλοδοξεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της COVID-19 από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Ο Πολύκαρπος Ευσταθίου παραλαμβάνει το βραβείο της Ελλάδας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GNTO.GOV.GR
Η Ρωσία ψηφίζει Ελλάδα ως την καλύτερη χώρα για διακοπές σε παραλία
Στο πλαίσιο αυτό, στην Ελλάδα θα βρεθούν το καλοκαίρι 50 Ρώσοι γιατροί που πολέμησαν την πανδημία στην πρώτη γραμμή του μετώπου, με τις οικογένειές τους.

«Από την περασμένη χρονιά, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο εγχείρημα, όμως, τότε δεν άνοιξαν τα σύνορα. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον όμιλο Μουζενίδη» προσθέτει ο κ. Ευσταθίου.

Τα μηνύματα από τη Ρωσία
Καθώς η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin, καταφθάνουν και τα πρώτα μηνύματα από τη Ρωσία.

Όπως επισημαίνει, ο κ. Ευσταθίου, το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη χώρα μας είναι τεράστιο και αυτό φαίνεται από τα workshop στα οποία συμμετέχει η χώρα μας.

Ρωσική πρεσβεία για Μπουμπουλίνα
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ/TWITTER
Ρωσική πρεσβεία για Ημέρα της Γυναίκας: Η Ελληνίδα ηρωίδα της Επανάστασης που θαυμάζουν στη Ρωσία
«Χιλιάδες τουρίστες επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας όταν ανοίξει ο τουρισμός και φέτος ειδικά, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τον αριθμό που ήρθε το 2019. Προσωπική μου εκτίμηση ότι γύρω στα 500.000 άτομα από τη Ρωσία ενδέχεται να έρθουν αυτή τη χρονιά, εφόσον οριστικοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μια σειρά από προϋποθέσεις για τις οποίες το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται πυρετωδώς» επισημαίνει ο διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας.

Δράσεις με έμπνευση από την κοινή ιστορία Ελλάδας-Ρωσίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει μια σειρά δράσεων μέσα στο 2021 που είναι εμπνευσμένες από την κοινή ιστορική παράδοση Ελλήνων και Ρώσων.

Μέσω social media πραγματοποιείται δράση που αφορά τους ελληνικούς προορισμούς που έχουν σχέση με την κοινή ιστορία των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη δράση αφορά στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ελλάδα-Ρωσία 1821» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, αλλά και του έτους Ιστορίας Ελλάδας–Ρωσίας.

Ελλάδα και Ρωσία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TWITTER/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Φόρος τιμής των ρωσικών πανεπιστημίων για τα 200 χρόνια από το 1821: «Πώς κερδίζεται η ελευθερία»
Μια από τις καινοτομίες αυτού του διαγωνισμού αποτελεί ότι θα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών από τα σχολεία της Μόσχας και της ευρύτερης περιφέρειας της ρωσικής πρωτεύουσας τα οποία θα ζωγραφίσουν με θέμα την ελληνική επανάσταση.

«Το παιδί που θα κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα μαζί με τον συνοδό του να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Κρήτη, προσφορά του ΕΟΤ Μόσχας, όταν αυτό επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μέσα από αυτό τον διαγωνισμό, η Ελλάδα θα αποκτήσει ευρεία δημοσιότητα και προβολή εντός της Ρωσίας. Είναι μια πρωτοβουλία του γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας την οποία υποστηρίζουμε» σημειώνει ο κ. Ευσταθίου.

Σε προσεχή εκδήλωση του ΕΟΤ, τέλος, θα αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ Μόσχας είχε σημαντικό μερίδιο στην κορυφαία μέχρι στιγμής δράση προβολής του ελληνικού τουρισμού. Τότε που ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ πήρε μαζί του στο διάστημα το σήμα του ΕΟΤ και την ελληνική σημαία. Για τον λόγο αυτόν και για τη συμβολή του στο πρόγραμμα αποκατάστασης κοσμοναυτών ο Πολύκαρπος Ευσταθίου τιμήθηκε με το παράσημο του πρώτου ανθρώπου στο Διάστημα «Γιούρι Γκαγκάριν», κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Ρώσων Κοσμοναυτών στο τέλος του 2019.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.