Breaking News

Στη «χρυσή φλέβα» των Αμερικανών τουριστών ποντάρει η Ελλάδα

Delta Air Lines Delta Air Lines

Η Ελλάδα ποντάρει φέτος στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κ. Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στο Posidonia Sea Tourism Forum που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη (25/5).

Να σημειωθεί βέβαια ότι οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, ομογενείς και μη, ξοδεύουν μεγάλα ποσά και διαχέουν αξία σε όλη την αλυσίδα της οικονομίας της φιλοξενίας. Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικάνοι που επισκέφθηκαν την χώρα μας το 2019 ήταν 1,17 εκατομμύρια και η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη τους ανέρχεται στα 1.008 ευρώ, υψηλότερη κατά 78,8% από τον μέσο όρο όλων των επισκεπτών της χώρας που είναι στα 564 ευρώ.

Αναφορικά με τις εισπράξεις, το 2019 ο ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 14,3% και διαμορφώθηκαν στα 1,18 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, ο ΕΟΤ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια μεγάλη καμπάνια για τα δεδομένα προηγούμενων χρόνων με στόχο την ενίσχυση της ήδη έντονης ζήτησης. «Πιστεύουμε ότι φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα θα είναι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά» σημείωσε ο κ. Φραγκάκης που στάθηκε ιδιαίτερα και στην καλή πορεία φέτος της κρουαζιέρας όπου οι Αμερικανοί είναι από τους βασικούς «πελάτες».

Πάντως είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας στην επίσημη έναρξη της σεζόν και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στάθηκε και στο ρόλο των ΗΠΑ και της κρουαζιέρας στην διαμόρφωση της φετινής εικόνας του τουρισμού.

«Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τις εταιρίες κρουαζιέρας. Βοηθήσαμε στη διαμόρφωση των πρωτοκόλλων. Μάλιστα τα πρωτόκολλα έχουν ελληνική υπογραφή. Αναγνωρίζεται η συμβολή της χώρας μας στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Η αγορά αυτή κατ’ εξοχήν μπορεί να έχει επιμήκυνση και το Νοέμβρη και μετά και αυτό είναι σύμμαχός μας» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης. «Στις Η.Π.Α. έχουμε για πρώτη φορά 10 απευθείας πτήσεις και, μάλιστα, ανακοινώθηκε και μια ακόμη πτήση της Delta Air Lines από τη Νέα Υόρκη, η οποία, μάλιστα, θα διατηρηθεί και το χειμώνα. Στη Μεγάλη Βρετανία η θέληση και η όρεξη για να έρθει ο κόσμος στη χώρα μας είναι μεγάλη. Υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα σε σχέση με την κατηγοριοποίηση της χώρας μας, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι τα ταξίδια, οι πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς, δεν σταμάτησαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό δείχνει πόσο πολύ θέλει ο Βρετανός τουρίστας να έρθει στη χώρα μας» συμπλήρωσε.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.