Breaking News

Σάββας Περδίος (Υφ. Τουρισμού): Αναμένεται μεγάλη ροή τουριστών από το Ισραήλ – Αυξημένο ενδιαφέρον από Βρετανούς

discovergreece.tv discovergreece.tv

Μεγάλη ροή κρατήσεων τουριστών από το Ισραήλ παρατηρείται φέτος, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο. Μιλώντας στον Πολίτη 107.6 και την «Πρωινή Επιθεώρηση» ο κ. Περδίος σημείωσε πως το ενδιαφέρον είναι τόσο έντονο και πέραν από τις πολλές πτήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, γίνεται συζήτηση και για ναυλωμένες πτήσεις έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Επεσήμανε επίσης πως τουριστικοί πράκτορες στο Ισραήλ πιέζουν, ώστε η Κύπρος να δεχτεί τουρίστες πριν από την 1η Απριλίου που έχει ανακοινωθεί, και συγκεκριμένα από τις 25 Μαρτίου. Όπως εξήγησε ο κ. Περδίος, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ένα πρόωρο ρεύμα Ισραηλινών προς την Κύπρο για διακοπές κατά την εβδομάδα του Εβραϊκού Πάσχα που φέτος είναι ανάμεσα στις 25 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου.

Τουρίστες από Ρωσία και Αγγλία

Αναφορικά με τις άλλες τουριστικές αγορές οι οποίες διαχρονικά δείχνουν προτίμηση στην Κύπρο, ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε πως άρχισε να υπάρχει, τις τελευταίες ημέρες, αυξημένο ενδιαφέρον για προ κρατήσεις και από Βρετανούς τουρίστες. Όπως όλα δείχνουν, πρόσθεσε ο Υφυπουργός, «μετά τις δηλώσεις του Άγγλου Πρωθυπουργού, Μπορίς Τζόνσον, o οποίος είπε ότι θα επιτραπούν στην Μεγάλη Βρετανία τα ταξίδια, από τις 17 Μαΐου». Αναφορικά με τη ρωσική αγορά, ανέφερε ότι πιθανότατα θα δικαιούνται να έρθουν στην Κύπρο από την 1η Απριλίου, θα πρέπει ωστόσο να υποβάλλονται σε τεστ και να τηρούν το πρωτόκολλο που τηρείται και για τις άλλες τουριστικές αγορές, το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί σε όλους τους τουριστικούς συνεργάτες της Κύπρου. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη ρωσική αγορά αλλά στην παρούσα φάση η Ρωσία δεν επιτρέπει τα ταξίδια των πολιτών της στο εξωτερικό. Όταν αυτό αρθεί τότε θα ξεκινήσουν και οι κρατήσεις», είπε.

Σημαντική η συμφωνία με τη Royal Caribbean

Ο κ. Περδίος αναφέρθηκε και στην απόφαση της εταιρείας Royal Caribbean, της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων ανά το παγκόσμιο, να εντάξει την Κύπρο στο πρόγραμμά της για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021. Σημείωσε πως η σημαντική αυτή συμφωνία για την Κύπρο επετεύχθη μετά από εντατικές προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού, που διήρκησαν περίπου έξι μήνες, αφού το όλο εγχείρημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όπως είπε, το εν λόγω πρόγραμμα κρουαζιέρων, περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ισραήλ, ακολούθως σταθμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα και τέλος επιστροφή στο Ισραήλ. Το πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει την Κύπρο 15 περίπου φορές, εντός του τριμήνου Ιούνιος – Αύγουστος 2021, με προοπτική επιπρόσθετων σταθμών τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, οι επιβάτες του πλοίου θα είναι εξ ολοκλήρου Ισραηλινοί, που θα έχουν ήδη εμβολιαστεί. Επιπρόσθετα, πριν την επιβίβασή τους, οι ταξιδιώτες θα προσκομίζουν δύο αρνητικά τεστ ενώ, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα υπόκεινται σε επιπρόσθετους ελέγχους.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.