Προβολή των προβλημάτων του Κάμπου

Chios Chios

Πραγματοποιήθηκε στις 15/10/2021 συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου  Παντελή Μπουγδάνου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη διατήρηση – ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής και τη διάσωση – αναβάθμιση του μνημειακού και φυσικού πλούτου του οικιστικού συνόλου με αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, ήπιων μορφών περιήγησης – φιλοξενίας, στήριξη παραδοσιακών καλλιεργειών, ανάδειξη τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου για το στρατηγικό σχεδιασμό που καταρτίζεται στα πλαίσια της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και που υπάρχει ειδική μέριμνα για την περιοχή του Κάμπου με τη διεκδίκηση κονδυλίων για την ανάδειξή του.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να προωθηθεί το αίτημα των ιδιοκτητών πηγαδιών να δοθεί παράταση ενός έτους για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διατήρηση της σύμβασης με αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.

alithia.gr


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.