Breaking News

Περισσότεροι από το 55% των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

rosia-greece rosia-greece

Περισσότεροι από το 55% των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 27% τις αντιμετωπίζει αρνητικά και το 18% δυσκολεύτηκε να απαντήσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ερευνητικό κέντρο μελέτης της ρωσικής κοινής γνώμης (VCIOM) τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Παρά την γενικά θετική στάση των Ρώσων απέναντι στις χώρες της ΕΕ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στην παρούσα φάση οι σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αρνητικές, καθώς το 40% τις αξιολογεί ως μάλλον ψυχρές και το 13% ως εχθρικές. Ο ένας στους τέσσερις, δηλαδή το 26%, θεωρεί τις υπάρχουσες σχέσεις ουδέτερες, ενώ μόνο το 15% τις θεωρεί θετικές.

Επίσης το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Δύση δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει την Ρωσία ως ισότιμο εταίρο, γι’ αυτό και δεν έχει νόημα για την Ρωσία να στρέφεται προς την Ευρώπη. Αντίθετα, ο ένας στους δέκα, δηλαδή το 9%, θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να επιδιώξει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.