Breaking News

Η Ρωσία δίνει στην Ελλάδα πολύτιμα έγγραφα από την περίοδο της ανεξαρτησίας της χώρας μας

Moscow , Russian Federation Moscow , Russian Federation

Τα διπλωματικά έγγραφα της Ρωσίας που αφορούν την ίδρυση του ελληνικού κράτους αναμένεται να παραδοθούν από τα ρωσικά κρατικά αρχεία στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον Γκιόργκι Μουράντοφ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κριμαίας και εκπροσώπου της, στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.
Στην ελληνική γλώσσα θα παραδώσει η Ρωσία έγγραφα της ρωσικής διπλωματίας που χρονολογούνται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και λίγο νωρίτερα από αυτή.
Αυτό κατέστησε σαφές ο Γκεόργκι Μουράντοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας και εκπρόσωπός της, στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ομιλία του στο Φόρουμ της Λαϊκής Διπλωματίας, αφιερωμένο στην 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.
«Πρόκειται για μοναδικά έγγραφα των Κρατικών Αρχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σχετίζονται με την πρώιμη περίοδο του σχηματισμού του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους» επισήμανε ο Μουράντοφ κάνοντας ειδική μνεία στο έργο των ανθρώπων που τα ανακάλυψαν.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρόκειται για αναφορές του ίδιου του Ιωάννη Καποδίστρια (σ.σ. του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας) στον τσάρο Νικόλαο Α’, όταν του έδινε αναφορά για την εξέλιξη της κατάστασης που σχετίζεται με την ελληνική επανάσταση.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.