Breaking News

Η συμβολή της ποσιθεραπέιας στον ιαματικό  τουρισμό.

Επιχειρείν Dealτης Realnews,

 

Κωνσταντίνος Κουσκούκης

 

Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής – Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής

 

Η συμβολή της ποσιθεραπέιας στον ιαματικό  τουρισμό.

 

Η ιαματική ιατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της κλασικής ιατρικής και επομένως συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού θεραπευτικού αποτελέσματος.Οι θεράποντες ιατρτοί έχοντας στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα προιόντα της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της καινοτόμου έρευνας πάνω στα φάρμακα θα πρέπει να προσεγγίζουν συμπληρωματικά και όχι απαξιωτικά τα επιστημονικά αποτελέσματα της έρευνας της ιαματικής ιατρικής προς όφελος πάντα των ασθενών χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

 

Ποσιθεραπεία η οποία είναι η χρήση ιαματικού νερού με πόση για θεραπευτικούς σκοπούς καθώς εισάγονται στον οργανισμό όλα τα διαλυμένα στο νερό μεταλλικά στοιχεία, δηλαδή άλατα, κολλοειδή και ιόντα τα οποία μεταφέρονται σε όλα τα όργανα και τους ιστούς όπου ασκούν φαρμοκοδυναμική και βιολογική δράση. Είναι γνωστή η χρησιμότητα του νερού για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Στην ποσιθεραπεία, η ευεργετική δράση των θερμομεταλλικών νερών οφείλεται στην παρουσία των ιχνοστοιχείων, τα οποία δρουν σε ενζυμικό ή κυτταρικό επίπεδο αλλά και στην

ισορροπία συμπαθητικού- παρασυμπαθητικού συστήματος καθώς  το διοξείδιο του άνθρακα απορροφάται από τον οργανισμό και προκαλεί αγγειοδιαστολή και κατά συνέπεια βελτίωση της κυκλοφορίας  του αίματος στα αγγεία αλλά και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Τα μεταλλικά νερά κατά την ποσιθεραπεία αρχικά, δρουν στο βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος και στους πολυάριθμους νευρικούς υποδοχείς του  μηχανικού, χημικού και θερμικού τύπου που βρίσκονται σε αυτόν καθώς και στους υποδοχείς των τοπικών ενδοκρινικών κυττάρων  διασκορπισμένων  στο πεπτικό σύστημα.

Με την πόση των μεταλλικών νερών παρατηρείται ρύθμιση της πεπτικής λειτουργίας σε παθήσεις

του γαστρεντερικού συστήματος, του ήπατος και των  χοληφόρων, η οποία επιτυγχάνεται με τις  ανθρακικές ρίζες που περιέχονται σε πολλά ιαματικά νερά καθώς  προκαλούν διέγερση της λειτουργίας του στομάχου, αύξηση της περισταλτικότητας του εντέρου και  αύξηση της εκκριτικής του λειτουργίας του.

Τα ιαματικά μεταλλικά νερά παρουσιάζουν επίσης και μηχανική δράση, καθώς η διέλευσή τους από τον πεπτικό σωλήνα απομακρύνει τη βλέννη και τα ερεθιστικά στοιχεία και υποβοηθά την απομάκρυνσή τους από το έντερο και την τελική αποβολή τους. Στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τα θειικά ασβεστούχα νερά επαναφέρουν την ομαλή λειτουργία αυτού, ενώ σε περιπτώσεις ατονίας του παχέος εντέρου βοηθά η πόση χλωριονατριούχων νερών.

 

 


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.