Breaking News

Τη στήριξη των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται σε τουριστικά σημεία ζήτησε από τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

acropoli-athens acropoli-athens

H στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικά σημεία, όπως είναι η Πλάκα και το Μοναστηράκι και κυρίως ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους αποτέλεσε θέμα της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Νίκο Κογιουμτσή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του, «για την περιοχή Πλάκα-Μοναστηράκι, συζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα – σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – να καταχωρούνται ως τουριστικά, δεδομένου ότι πωλούν κυρίως τουριστικά είδη. Επίσης να εισέλθουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση τους και γενικότερα να γίνει προσπάθεια αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι σύγχρονες ανάγκες του επιχειρείν απαιτούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή».

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο «εφόσον επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε μπορούν μέσω των ψηφιακών εργαλείων να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα για εικονική περιήγηση εντός των καταστημάτων, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Κογιουμτσής ενημέρωσαν τον υπουργό για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του επιμελητηρίου σχετικά με το Agora Athens. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του επιμελητηρίου είναι οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης -που σε προ Covid εποχές υπολογίζονταν σε περίπου 1.8 εκατ. τουρίστες- να επιδιώξουν να γνωρίσουν και την αγορά της παλιάς Αθήνας. Εκτιμάται ότι μόλις 100.000 επέλεγαν μετά την επίσκεψη τους στο Μουσείο να ανακαλύψουν τα καταστήματα σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Οπότε, αν αυξηθεί αυτός ο αριθμός, θα είναι προς όφελος όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά του τουρισμού και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.