Breaking News

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Saia-Tsaousidou Saia-Tsaousidou

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Η δημιουργία του « Κήπου Δωροθέου του Β’» στην Σίφνο σηματοδοτεί την έναρξη του Έργου της ΑΜΚΕ « ΚΙΝΗΜΑ» για την προστασία του Περιβάλλοντος του Νοτίου Αιγαίου.

Σε μία συγκινητική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σίφνο, στον προαύλιο χώρο της  Ιεράς Μονής Παναγίας της Βρύσης, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» Κατερίνα Ανδρούτσου ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ της ΑΜΚΕ  για την έναρξη του Έργου στην Σίφνο,  για την δημιουργία ενός μοναδικού κήπου, και παρουσίασε σε φωτορεαλιστική εκδοχή την τελική μορφή της Ανάπλασης του  χώρου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Βρύσης. Έναν  χώρο πράσινου, έναν Κήπο όμορφο, αρμονικό και κυρίως απόλυτα συμβατό με το κλίμα και το Περιβάλλον των Κυκλάδων.

Σημαντική και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν η ανακοίνωση της προέδρου της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» ότι ο κήπος  της Σίφνου θα ονομαστεί «Κήπος Δωροθέου του Β’», ως «ελάχιστο δείγμα Σεβασμού και Εκτίμησης στον Ιεράρχη και Άνθρωπο, ο οποίος με το Έργο και τις πράξεις του στηρίζει αξιοθαύμαστα και  αποδεικνύει αδιαλείπτως   την ευαισθησία του για το Περιβάλλον, τους Ανθρώπους και το Ποίμνιό του».

Οι παριστάμενοι χειροκρότησαν θερμά, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β’, επίτιμο πρόσωπο της Εκδήλωσης, στην ομιλία του, υποσχέθηκε ότι «… Θα υπερασπίζομαι τον Κήπο που του δώσατε το όνομά μου ο οποίος θ αποτελέσει ανάσα για του κατοίκους και επισκέπτες του νησιού», ενώ τόνισε ότι: «Αυτό που οραματιστήκατε αποτελεί συνέχεια του Έργου του Θεού, της περιουσίας Του που μας την εμπιστεύτηκε.  Είμαστε υπόλογοι απέναντί Του, αν την καταστρέφουμε, ενώ αν την συντηρούμε και την αναδεικνύουμε, όπως εσείς οραματιστήκατε, είμαστε συνεργοί στο Έργο Του, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό…»

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ: Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Φίλιππος Φόρτωμας,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλήμονας Ζανετίδης, η Έπαρχος και Εντεταλμένη για το Περιβάλλον Περιφερειακή Σύμβουλος Έλλη Χωριανοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου Νίκος Χρυσίνης, και η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων  Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των  παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος καταλήγοντας  ότι «στηρίζοντας κι εμείς αυτή την προσπάθεια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό βάζουμε ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο. Προστατεύοντας το περιβάλλον προστατεύουμε το σπίτι μας».

Μαζί με την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» συνδιοργανωτές στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Χορηγός στο Έργο της είναι η εταιρία ΚΟΡΠΗ.

Την μελέτη διαμόρφωσης του χώρου του «Κήπου Δωροθέου του Β’» στην Σίφνο  πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα της εταιρίας Ecoscapes.

Υπενθυμίζουμε ότι συμπαραστάτες της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» οι οποίοι παρέχουν την Αιγίδα τους στο Έργο της είναι οι:

Ιερά Μητρόπολης Παροναξίας

Ιερά Μητρόπολης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Σίφνου, Μήλου, Δήλου & Μυκόνου

Ιερά Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού& Νήσων

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή  για την  UNESCO

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Το Α.Π.Ε- ΜΠΕ ( Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.