Breaking News

Έρχεται το ρούβλι για την ελληνική κτηματαγορά

Της Πέννυς Κούτρα capital

Την ενεργοποίηση των αγοραστών από τη Ρωσία αναμένει η αγορά κατοικίας αλλά και τουριστικών ακινήτων το 2021, μετά από μια χρονιά ύφεσης του ενδιαφέροντος λόγω πανδημίας, η οποία περιόρισε την 3η μεγαλύτερη δεξαμενή ενδιαφερομένων για ακίνητα στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος για τη χορήγηση “χρυσής βίζας” που ξεκίνησε το 2014, οι Ρώσοι ιδιώτες απόκτησαν 880 άδειες έναντι 23.785 αδειών που αποκτήθηκαν από πολίτες εκτός Ε.Ε., αναρριχώμενοι στην τρίτη θέση πίσω από Κινέζους και Τούρκους υπηκόους.

Παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τους επενδυτές από Ρωσία, Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή σε ελληνικά ακίνητα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη χαμηλή διείσδυση των Ελλήνων μεσιτών στην εν λόγω αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται στο διάστημα 19-25 Απριλίου, η ελληνορωσική έκθεση ακινήτων ΙΝGREECE, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την MIPIF & Event Property.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της επικείμενης έκθεσης και μεσίτρια, κ. Ρούλα Ρουβά, το ρωσικό ενδιαφέρον για την απόκτηση Golden Visa, είναι αυτό που υποκινεί την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά την ίδια, τόσο η πρόθεση όσο και οι συναλλαγές που τελικώς πραγματοποιούνται αυξάνουν ραγδαία, ανοίγοντας σημαντικές ευκαιρίες για την εγχώρια κτηματαγορά.

Η τάση έχει καταγραφεί ήδη σε προηγούμενες διεθνείς εκθέσεις της MIPIF, στις οποίες έχει συμμετάσχει το μεσιτικό γραφείο της κ. Ρουβά (το οποίο εδράζεται στην Κέρκυρα).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τη ρωσική αγορά κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις, το 44% των ενδιαφερομένων αναζητούν διαμερίσματα σε αστικά κέντρα, ποσοστό 36% ενδιαφέρεται για ξενοδοχειακές υποδομές ενώ υπάρχει και ένα 5% το οποίο ενδιαφέρεται για την αγορά ολόκληρων νησιών. capital


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.