Breaking News

Ο Αντώνης Απέργης

Ο Αντώνης Απέργης υπήρξε ένας

Ο Αντώνης Απέργης υπήρξε ένας από τους πλέον καταξιωμένους ζωγράφους και χαράκτες. Στα έργα του που είναι εμπνευσμένα από την φύση και την αρχαιότητα, μετέφερε την αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή και την επιμονή του για την παιδεία και τον πολιτισμό.

Γεννημένος το 1938 στην Αθήνα, φανέρωσε την προδιάθεσή του για την ζωγραφική, από τα παιδικά του ήδη χρόνια. Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου φοίτησε, εκδήλωσε από νωρίς το ταλέντο του, το οποίο αμέσως – όπως ήταν φυσικό – αναγνωρίστηκε, αφ’ ης στιγμής σπούδασε στα Εργαστήρια του Γ. Μόραλη (ζωγραφική) και του Κ. Γραμματόπουλου (χαρακτική), έχοντας εξαρχής πάρει υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. η οποία διατηρήθηκε, όχι μόνον καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά συνεχίστηκε και κατά το διάστημα των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις γνώσεις του γύρω από την συντήρηση, το ψηφιδωτό και την νωπογραφία.

Εκτός από την ζωγραφική, την χαρακτική, την σκηνογραφία και την επιλεκτική εικονογράφηση εντύπων, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ασχολήθηκε επίσης με την διδασκαλία γύρω από το ζωγραφικό σχέδιο, την σύνθεση, και το χρώμα,


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.